Grupa
Chlebowa zupa toskańska

Chlebowa zupa toskańska

Składniki:
5 łyżek oliwy
3 ząbki czosnku
10 świeżych liści bazylii
400 g twardego białego chleba z poprzedniego dnia pokrojonego w kostkę (albo bułki)
1 kg pomidorów świeżych lub dwie puszki po 400g
około 0,5 litra bulionu drobiowego
20 min.
1
1

1. Rozgrzać oliwę w dużym garnku, wrzucić zmiażdżony czosnek i chwilkę smażyć ciągle mieszając.

2. Dodać chleb i smażyć kolejne 2 minuty wciąż mieszając.

3. Wrzucić pomidory i wlać bulion, zamieszać i zagotować. Jeśli jest jeszcze za gęsta zupa - można dolać odrobinę wody, ale należy pamiętać, że zupa ta MA BYĆ GĘSTA!!!

4. Doprawić solą i pieprzem. Dodać porwane liście bazylii i od razu podawać.

5. Można ją skropić oliwą po wierzchu, można do jej przygotowania użyć nieco papryki chili - wtedy będzie bardziej pikantna.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: DorothykayawUY
Absolutely NEW update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":
captcha recognition of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another types of captcha,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

Interested? You can find a lot of impessive videos about XEvil in YouTube.
Good luck!


XRumer20170718

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jeszcze mamy lato więc proponuję pyszną zupę na zimno z pomidorami i papryką. Lato...
Majka Puchalska
Delikatna, aksamitna w smaku
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".
Jowita Grzeszczyk
Ciekawy smak i aromat