
Chłodnik ogórkowy
Składniki:
1. Ogórki umyć, obrać i usunąć nasiona.
2. Zmiksować z jogurtem, sokiem z cytryny i umytymi i osuszonymi listkami mięty.
3. Doprawić solą i pieprzem.
4. Krem wstawić na przynajmniej 2 godz. do lodówki aby dobrze się schłodził. Dobrze jest też używać schłodzonych produktów.
5. Podawać zimny, w miseczkach, z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Dojrzałe pomarańczowe dynie aż się proszą, żeby przyrządzić z nich pyszną zupę na chłodniejsze popołudnia i wieczory.
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Magdalena Tuła
Ciekawa w smaku, sycąca i cudownie rozgrzewająca zupa na zimowe dni.