Chłodnik ogórkowy
Składniki:
1. Ogórki umyć, obrać i usunąć nasiona.
2. Zmiksować z jogurtem, sokiem z cytryny i umytymi i osuszonymi listkami mięty.
3. Doprawić solą i pieprzem.
4. Krem wstawić na przynajmniej 2 godz. do lodówki aby dobrze się schłodził. Dobrze jest też używać schłodzonych produktów.
5. Podawać zimny, w miseczkach, z dodatkiem groszku ptysiowego lub grzanek.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Magdalena Tuła
Jeszcze mamy lato więc proponuję pyszną zupę na zimno z pomidorami i papryką. Lato...