Grupa
Pomidorowy chłodnik

Pomidorowy chłodnik

Składniki:
200 g pomidorów
2 żółte papryki
50 g cebuli
20 g mąki
1 ząbek czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego
400 ml soku pomidorowego
bulion warzywny
2 suszone goździki
cynamon
liść laurowy
łyżka soku cytrynowego
cukier do smaku
łyżeczka tabasco
oliwa z oliwek
sól
40 min
1
0

1. Rozgrzać oliwę, przyrumienić posiekaną cebulę.

2. Paprykę pokroić w paski (wyjąć nasiona), wrzucić do cebuli.

3. Warzywa oprószyć mąką, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, przecier pomiodorowy, bulion i przyprawy. Gotować 10 min.

4. Wyjąć liść laurowy i zmiksować zupkę. Schłodzić.

5. Do zimnej zupy dodać sok pomidorowy, doprawić tabasco i sokiem z cytryny. Udekorować pokrojonym zielonym pomidorem. Przed podaniem schładzać 12 godzin w lodówce.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".
Majka Puchalska
Gęsta i pożywna
Majka Puchalska
Delikatna, aksamitna w smaku