Pomidorowy chłodnik
Składniki:
1. Rozgrzać oliwę, przyrumienić posiekaną cebulę.
2. Paprykę pokroić w paski (wyjąć nasiona), wrzucić do cebuli.
3. Warzywa oprószyć mąką, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, przecier pomiodorowy, bulion i przyprawy. Gotować 10 min.
4. Wyjąć liść laurowy i zmiksować zupkę. Schłodzić.
5. Do zimnej zupy dodać sok pomidorowy, doprawić tabasco i sokiem z cytryny. Udekorować pokrojonym zielonym pomidorem. Przed podaniem schładzać 12 godzin w lodówce.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Kolejna zupa na chłodniejsze dni, pożywna i treściwa. Pełna smaku i aromatu rozpoczynającej się jesieni.
Magdalena Tuła
Ciekawa w smaku, sycąca i cudownie rozgrzewająca zupa na zimowe dni.