
Pomidorowy chłodnik
Składniki:
1. Rozgrzać oliwę, przyrumienić posiekaną cebulę.
2. Paprykę pokroić w paski (wyjąć nasiona), wrzucić do cebuli.
3. Warzywa oprószyć mąką, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, przecier pomiodorowy, bulion i przyprawy. Gotować 10 min.
4. Wyjąć liść laurowy i zmiksować zupkę. Schłodzić.
5. Do zimnej zupy dodać sok pomidorowy, doprawić tabasco i sokiem z cytryny. Udekorować pokrojonym zielonym pomidorem. Przed podaniem schładzać 12 godzin w lodówce.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Podawany na pierwsze danie rosół ze specjalnymi kluskami zrobionymi z parmezanu i bułki tartej
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".