Grupa
Grillowany tercet warzywny

Grillowany tercet warzywny

Składniki:
1 bakłażan (im bardziej smukły, tym lepszy)
1 cukinia
3 ziemniaki o podobnym kształcie
sól, pieprz, oliwa, ewentualnie ulubione zioła
40 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Ten dodatek do mięs i ryb można przygotować na grillu, na grillowej patelni lub w piekarniku.

 

Wszystkie warzywa trzeba pokroić w plasterki (ziemniaki wcześniej należy obrać).

Aby zachować efektowną fakturę, można pokroić je specjalnym nożem, który tworzy fale.

 

Posolić, popieprzyć, obtoczyć w ziołach i oliwie.

 

Poddać obróbce termicznej na grillu, patelni lub w piekarniku.

 

Podawać na gorąco jako doskonały sycący dodatek do mięs i ryb.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Takie proste!
Jowita Grzeszczyk
Rozmaitości pełne treści
Majka Puchalska
Liguryjski sos o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku
Magdalena Tuła
Smakowita i łatwa przekąska do przegryzania przy lampce wina.