
Zupa pavese
Składniki:
Kromkę ciabatty podpiec, posmarować ząbkiem czosnku, skropić oliwą.
W głębokim talerzu ułożyć grzankę, na nią wyłożyć krojone pomidory, pokrojoną drobno pietruszkę.
Ostrożnie wbić na żółtko.
Wlać bardzo gorący bulion i posypać obficie startym parmezanem.
Jeść od razu. Zupa jest lekka, efektowna i oryginalna. Można ją przygotować w kilka minut, a robi wrażenie.
Smacznego.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Dojrzałe pomarańczowe dynie aż się proszą, żeby przyrządzić z nich pyszną zupę na chłodniejsze popołudnia i wieczory.
Magdalena Tuła
Oszczędna w środkach i bogata w smaki zupa, którą polubi każdy.
Magdalena Tuła
Pożywna kremowa zupa z przepisu jednej z restauracji, które znaleźć można w książce "Smakując Toskanię".