
Zupa pavese
Składniki:
Kromkę ciabatty podpiec, posmarować ząbkiem czosnku, skropić oliwą.
W głębokim talerzu ułożyć grzankę, na nią wyłożyć krojone pomidory, pokrojoną drobno pietruszkę.
Ostrożnie wbić na żółtko.
Wlać bardzo gorący bulion i posypać obficie startym parmezanem.
Jeść od razu. Zupa jest lekka, efektowna i oryginalna. Można ją przygotować w kilka minut, a robi wrażenie.
Smacznego.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jeszcze mamy lato więc proponuję pyszną zupę na zimno z pomidorami i papryką. Lato...
Magdalena Tuła
Zupa, która stała się hitem w mojej rodzinie. Jest pyszna i zdrowa, i oczywiście rozgrzewa po zabawie w śniegu.