Frittata con zucchine e mozzarella
Składniki:
Przygotowanie:
Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię.
W osobnym naczyniu ubijamy jaja, doprawimy solą i pieprzem, dosypujemy tarty parmezan.
Na miękką cebulkę i cukinię wylewamy przygotowane jaja i lekko mieszamy, aby składniki się połączyły.
Pod przykryciem na małym ogniu smażymy 5 minut, na koniec posypujemy pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Przygotowana porcja wystarcza na 4 osoby.
KOMENTARZE:
Autor: Kasia
a czy to nie jest tak, że frittatę oryginalnie robi się w piekarniku (albo w piecu)? Tak widziałam w jednym z programów kulinarnych....?
Autor: Radek Mielecki
Wypróbowane i przetestowane i zjedzone ze smakiem :) polecam
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
W sezonie na spotkania przy stole pod chmurką polecam grillowane warzywa. Niebo w ustach...
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.