Grupa
Faszerowane kwiaty cukinii

Faszerowane kwiaty cukinii

Składniki:
2 kwiaty cukinii
2 łyżki serka ricotta
Garść ulubionych świeżych ziół
Sól, pieprz, oliwa
25 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Kwiaty cukinii umyć, osuszyć.

 

Serek ricotta wymieszać z posiekanymi ziołami, solą i pieprzem.

 

Delikatnie rozchylać żółte części i łyżeczką wsuwać do środka przyprawiony serek. Końcówki zawinąć jak w cukierku, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.

 

Na patelni rozgrzać oliwę i delikatnie ułożyć faszerowanie cukinie. Po kilku minutach przewrócić na drugi bok. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku nadmiar tłuszczu.

 

Jeść na ciepło.

 

Smacznego

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Zabawne i świeże, jak włoskie lato
Magdalena Tuła
Niekłopotliwa sałatka z makaronem... w makaronie.
Beata Pszczółka
Prosta i sycąca
Romana Bielecka-Krupa
Pełna smaku