Grupa
Roladki bakłażanowe
Mało kalorii.

Roladki bakłażanowe

Składniki:
1 bakłażan średniej wielkości
Kilka łyżek sera risotta, ewentualnie innego serka nadającego się do smarowania
Kilka gałązek dowolnych świeżych ziół, w zależności od upodobań
Sól, pieprz
50 minut
1
5

Przygotowanie:

 

Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na plastry o grubości nie większej niż centymetr.

 

Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec mniej więcej pół godziny, zaglądając od czasu do czasu i sprawdzając stan bakłażanów. Kiedy jedna warstwa się przyrumieni, można plastry przewrócić na drugą stronę.

 

Gotowe wyjąć z piekarnika, dać im trochę czasu, by ostygły.

 

Pokroić drobniutko świeże zioła, dodać je do serka risotta. Można też dodać inne przyprawy, papryka zaostrzy smak, posiekany czosnek nada aromatu. Słowem, co kto lubi, było byle smacznie i aromatycznie.

 

Kiedy bakłażan nie jest już gorący (ale może być ciepły), smarujemy każdy plaster pastą serową i zawijamy w rulonik.

 

Tak przygotowana przekąska bakłażanowa jest świetna ze świeżymi, letnimi pomidorami.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: amaafidob
http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor salbutamol-ventolin-buy.net.ankor http://online-viagracanada.net/
Autor: uhzemeyu
http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor salbutamol-ventolin-buy.net.ankor http://online-viagracanada.net/
Autor: lelefiuunjiv
http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor salbutamol-ventolin-buy.net.ankor http://online-viagracanada.net/
Autor: unicuesua
http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor salbutamol-ventolin-buy.net.ankor http://online-viagracanada.net/
Autor: umuxebamo
http://usa-onlineprednisone.net/ - usa-onlineprednisone.net.ankor salbutamol-ventolin-buy.net.ankor http://online-viagracanada.net/

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Rozkosz smaku
Beata Pszczółka
Prosta i sycąca
Jowita Grzeszczyk
Ależ kolory i smaki!
Beata Pszczółka
Soczysty i wyrafinowany