Grillowe antipasti
Składniki:
1. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w grubą kostkę, cukinię w plasterki lub półplasterki (w zależności od wielkości), pieczarki w ósemki, cebule na cząstki.
2. Czosnek obrać z wierzchnich łusek ale pozostawić w całej główce.
3. Ząbek czosnku obrać i rozetrzeć, wymieszać z oliwą i przyprawami przygotowując marynatę.
4. Warzywa zalać w misce marynatą i odstawić na godzinę do lodówki.
5. Ułożyć warzywa na tacce do grillowania i piec na gorącym grillu odwracając od czasu do czasu, aż będą miękkie.
Warzywa rewelacyjnie smakują z wyrazistym w smaku sosem czosnkowym.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.