Mało kalorii.
Bruschetta
Składniki:
Przygotowanie:
Chleb upiec na grillu lub podpiec w piekarniku.
Ząbek czosnku obrać ze skórki, przekroić na pół i dokładnie przetrzeć nim upieczone kromki chleba. Skropić je świeżą oliwą.
Pomidora umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę.
Bazylię porwać w rękach na mniejsze kawałki, dodać do pokrojonych pomidorów, wymieszać.
Pomidory z bazylią nałożyć na podpieczone kromki chleba. Można jeszcze dodać trochę oliwy na wierzchu, posolić, popieprzyć do smaku.
Od razu jeść. Ze smakiem!
Uwaga, w tym bardzo prostym przepisie bardzo ważna jest świetna jakość produktów. Pomidor musi być naprawdę dojrzały i soczysty, oliwa z pierwszego tłoczenia, chleb porządny, bez spulchniaczy. Tylko wtedy przystawka naprawdę zachwyci smakiem.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY