Grupa
Cebulki pieczone na grzankach

Cebulki pieczone na grzankach

Składniki:
Kilka małych cebulek, najlepiej o podłużnych kształcie
Sól, pieprz, oliwa, nasiona fenkułu (kopru włoskiego)
Focaccia, ciabatta albo inne białe pieczywo we włoskim stylu
25 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Cebulki przekroić na pół wzdłuż.

 

Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oliwy, ułożyć cebulki przekrojoną częścią do góry, posypać solą, pieprzem i fenkułem.

Wstawić do piekarnika na mniej więcej 30 minut.

 

Tuż przed wyjęciem cebulek do piekarnika dorzucić kilka kawałków pieczywa, niech się lekko podpieką.

 

Na talerzu ułożyć pieczywo a na nim aromatyczne cebulki, można całość jeszcze skropić oliwą.

 

Podawać najlepiej na gorąco, wtedy anyżkowe aromaty fenkułu są bardziej intensywne.

 

Smacznego!

 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
We włoskich barwach
Beata Pszczółka
Małe elegantki
Beata Pszczółka
Aromatyczne i pełne smaku
Beata Pszczółka
Niespodzianka pełna smaku