Mało kalorii.
Pomidorki pełne smaku
Składniki:
Przygotowanie:
Przygotowanie tej przystawki jest niezwykle proste. Wystarczy pomidory przekroić na pół wzdłuż, aby powstały łódeczki.
Oliwki pokroić w plasterki, karczochy w kostkę, rukolę porwać na kawałki.
Ułożyć na wierzchu pomidorów, posypać ziołami, solą i ewentualnie pieprzem.
Nie zaszkodzi odrobina dobrej oliwy, może być ta spod karczochów.
Pomidorki z w takim zestawie świetnie smakują z pajdą dobrego chleba w stylu włoskim.
Na końcu oczywiście trzeba zebrać chlebem wszystko, co zostało na talerzu, bo w tym właśnie kryją się zawsze najlepsze smaki.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
W sezonie na spotkania przy stole pod chmurką polecam grillowane warzywa. Niebo w ustach...