Mozzarella in carrozza
Składniki:
Przygotowanie:
W misce wymieszać jajka z mlekiem, dodać sól.
Z kromek chleba odkroić skórkę. Można im nadać różny kształt, na przykład trójkątów lub kwadratów, ale można pozostać przy swobodnym kształcie, po prostu przypominającym małą kanapkę.
Mozzarellę pokroić na plastry.
Każdy plaster wkładać między dwie kromki.
Stworzone w ten sposób podwójne kanapeczki obtoczyć dokładnie w mące, a następnie zanurzyć na chwilę w jajku. Każda kanapka powinna dokładnie pokryć się masą jajeczną.
Kłaść na patelnię na dobrze rozgrzanym oleju, smażyć do momentu, aż chleb będzie złocisty.
Jeść na ciepło.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.