Sałatka z grzybami
Składniki:
1. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki nożem do krojenia sera, podobnie parmezan.
2. Grzyby umieścić w szerokim naczyniu, posolić posypać parmezanem, dodać rukolę i sporo pieprzu.
3. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny a następnie polać sałatkę i delikatnie wymieszać całość.
4. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Przepis z książki Beth Elon "Smakując Toskanię". W oryginale sałatkę tę przygotowuje się z innymi grzybami - muchomorami cesarskimi, zwanymi "ovoli", ale ponieważ nie ma ich zbyt wiele, zamienia się je na duże pieczarki. Jeśli wierzyć autorce, danie jest równie smaczne.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Bardzo szybka i zaskakująco smaczna sałatka do przygotowania tuż przed podaniem na stół.