Mało kalorii.
Bułeczki alla caponata
Składniki:
Przygotowanie:
Bakłażana pokroić w niedużą kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, dodać oliwę.
Kiedy cebula się zeszkli, dorzucić bakłażana. Dusić pod przykryciem przez kilka minut, aż bakłażan zmięknie. Wtedy dodać passatę pomidorową. Jeszcze chwile dusić.
Bułkę przekroić na pół, wydrążyć, a wydrążony miąższ rozdrobnić i dorzucić do bakłażana.
Sos na patelni doprawić i nałożyć do bułeczek.
Nafaszerowane bułeczki wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 10 minut, aż skórka zaccznie się rumienić i lekko stwardnieje.
Po wyjęciu można posypać startym serem o pikantnym smaku.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY