Grupa
Melon z prosciutto

Melon z prosciutto

Składniki:
1 bardzo dojrzały, słodki melon
kilka plastrów prosciutto crudo
pieprz
10 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Umyć melona, wytrzeć. Przekroić na pół.

 

Każdą połówkę przekroić na kilka części, w zależności od wielkości melona. Średniej wielkości melon powinien dać się podzielić w sumie na 10-12 kawałków w kształcie półksiężyca.

 

Pokrojone cząstki obraż z zewnętrznej łupiny. Następnie każdą cząstkę melona owinąć plastrem szynki.

 

Ułożyć na półmisku, posypać świeżo zmielonym pieprzem.

 

Smacznego!

 

Uwaga! Aby ta przekąska była naprawdę dobra, trzeba wybrać naprawdę słodkiego melona. Tylko kontrast intensywnej słodyczy owocu i słonej szynki sprawia, że smak jest tak niepowtarzalny. 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Małe pyszności
Beata Pszczółka
Włoska klasyka
Bona Apetita! Blog kulinarny
Płaski toskański chleb
Jowita Grzeszczyk
Zdrowa i świeża