Melon z prosciutto
Składniki:
Przygotowanie:
Umyć melona, wytrzeć. Przekroić na pół.
Każdą połówkę przekroić na kilka części, w zależności od wielkości melona. Średniej wielkości melon powinien dać się podzielić w sumie na 10-12 kawałków w kształcie półksiężyca.
Pokrojone cząstki obraż z zewnętrznej łupiny. Następnie każdą cząstkę melona owinąć plastrem szynki.
Ułożyć na półmisku, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Uwaga! Aby ta przekąska była naprawdę dobra, trzeba wybrać naprawdę słodkiego melona. Tylko kontrast intensywnej słodyczy owocu i słonej szynki sprawia, że smak jest tak niepowtarzalny.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.