Nadziewane radicchio
Składniki:
Przygotowanie:
Radicchio umyć, osuszyć.
Mięso mielone wymieszać z serkiem mascarpone i ziołami, doprawić do smaku. Można dodać też inne ulubione składniki, na przykład suszone pomidorki czy kapary, które zaostrzą smak.
Farsz nałożyć na liść i zawinąć brzegi tak, by stworzyły rodzaj futerału.
Do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oliwy, delikatnie ułożyć nadziewane radicchio i zapiekać przez pół godziny.
Gdybyśmy wcześniej przesmażyli mięso, można by wówczas skrócić czas przebywania radicchio w piekarniku do kwadransa.
Delikatna przystawka z włoską fantazją.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Magdalena Tuła
W sezonie na spotkania przy stole pod chmurką polecam grillowane warzywa. Niebo w ustach...