Grupa
Makaron z pikantną cukinią

Makaron z pikantną cukinią

Składniki:
250 g długiego makaronu (tagliatelle, linguini, pappardelle)
1 cukinia
30 dag boczku
1 cebula
Sól, pieprz, pikantna papryka, oliwa
Pół natki pietruszki
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Ugotować makaron.

 

Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Kiedy się przesmaży, doprawić do smaku, wsypać sporo pieprzu, dużą szczyptę ostrej papryki i posiekaną drobno cebulę. Taka baza sprawi, że delikatna cukinia, którą dodajemy po chwili, nabierze smakowych rumieńców.

 

Natkę drobniutko posiekać i wrzucić do boczku z cukinią i cebulą. Kiedy smaki się przegryzą, dorzucić ugotowany makaron. Zamieszać, zdjąć z ognia i od raz jeść.

 

Ta potrawa jest sposobem na uniknięcie zbyt delikatnego smaku cukinii.

Jeśli dodamy jeszcze odrobinę czerwonego wina lub octu winnego, potrawa stanie się jeszcze bardziej charakterna.

 

Smacznego

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny
Beata Pszczółka
Charakterne
Jowita Grzeszczyk
Prosto i aromatycznie
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami