Makaron z pikantną cukinią
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotować makaron.
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Kiedy się przesmaży, doprawić do smaku, wsypać sporo pieprzu, dużą szczyptę ostrej papryki i posiekaną drobno cebulę. Taka baza sprawi, że delikatna cukinia, którą dodajemy po chwili, nabierze smakowych rumieńców.
Natkę drobniutko posiekać i wrzucić do boczku z cukinią i cebulą. Kiedy smaki się przegryzą, dorzucić ugotowany makaron. Zamieszać, zdjąć z ognia i od raz jeść.
Ta potrawa jest sposobem na uniknięcie zbyt delikatnego smaku cukinii.
Jeśli dodamy jeszcze odrobinę czerwonego wina lub octu winnego, potrawa stanie się jeszcze bardziej charakterna.
Smacznego
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami