Fettucine z łososiem na pikantnie
Składniki:
Przygotowanie:
Łososia pokroić na nieduże kawałki, wrzucić na patelnię, podsmażyć na oliwie.
Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną cebulę, dodać wino i dusić na małym ogniu, aż zmięknie.
Doprawić, dodać ostrą paprykę według uznania, ostrożnie, by nie przesadzić.
Dodać ugotowany makaron, zamieszać, pozostawić na ogniu jeszcze przez minutę, dwie, po czym zdjąć i nakładać na talerze.
Danie jest lekkie, a jednak dość wyraziste w smaku poprzez połączenie słodyczy z pikantnością, papryki słodkiej z ostrą.
Oregano naprowadza na smaki włoskie, a łosoś i wino w tle dodają wyrafinowania temu południowemu daniu.
Smacznego
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY