Grupa
Bucatini oliwne z pestkami

Bucatini oliwne z pestkami

Składniki:
250 g makaronu bucatini
1 słoiczek czarnych oliwek bez pestek
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz, tarty parmezan
Oliwa z oliwek
Garść dowolnych pestek, najlepiej mieszanka różnych smaków
15 minut
3
0

Przygotowanie:

 

Makaron ugotować według przepisu.

 

Czarne oliwki odsączyć z zalewy, czosnek obrać, dodać oliwę z oliwek i 2-3 łyżki tartego parmezanu.

Wszystko razem rozdrobnić w blenderze na jednolitę pastę.

 

Wyłożyć oliwno-czosnkową masę na patelnię.

 

Jeśli jest za gęsta, rozcieńczyć wodą z gotowania makaronu, podgrzać.

 

Zdjąć z gazu, dodać makaron, dokładnie wymieszać.

 

Nałożyć na talerz i obficie posypać pestkami.

 

Jest coś magicznego w tej prostej mieszance smaków i różnej twardości poszczególnych składników. Zniewalające, proste danie.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3.7
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Włoskie klimaty
Majka Puchalska
Aromatyczne i błyskawiczne
Jowita Grzeszczyk
Prosto i aromatycznie
Jowita Grzeszczyk
Szybkie i aromatyczne