Bucatini z pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelnię wlać odrobinę oliwy i podsmażyć na niej posiekaną cebulę i czosnek.
Po chwili dorzucić drobno pokrojoną cukinię (na przykład na ćwierćplasterki).
Poddusić z winem kilka minut.
Kiedy cukinia będzie miękka, wrzucić na patelnię pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki. Do doda potrawie dużo koloru, danie będzie nie tylko smaczne, lecz także bardzo efektowne.
Zostawić na ogniu przez chwilę.
Dodać odsączony makaron, zamieszać, zdjąć z ognia i podawać.
Danie jest proste, słodkawe od cukini, lekko kwaskowe od pomidorków.
Zrównoważone i radosne.
Można na wierzchu posypać bazylią.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY