Grupa
Papardelle z łososiem i mascarpone

Papardelle z łososiem i mascarpone

Składniki:
250 g makaronu papardelle (szerokie wstążki)
100-150 g łososia wędzonego w płatkach, cienkich plasterkach
1 opakowanie serka mascarpone
Skórka otarta z 1 cytryny
Sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
15 minut
5
1

Przygotowanie:

 

Nastawić wodę na makaron; kiedy zacznie się gotować, posolić, dodać makaron. Gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, mieszając co 2-3 minuty, żeby makaron nie przywarł do dna garnka.

 

W czasie, gdy makaron się gotuje, na patelnię wrzucić rozdrobnionego łososia, mascarpone, skórkę z cytryny oraz sok cytrynowy. Wymieszać starannie, poczekać, aż serek mascarpone rozpuści się i uczyni sos bardzo kremowym. 

 

Do sosu dorzucić ugotowany makaron. Wymieszać, tak aby sos obkleić makaronowego wstęgi. Nie podgrzewać więcej.

 

Nałożyć na talerz, po wierzchu posypać świeżo zmielonym pieprzem.

 

Pyszne! Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3.2
liczba głosów: 5

KOMENTARZE:

Autor: CharlesSwibeNW
Show more>>>

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Włoskie klimaty
Jowita Grzeszczyk
Charakterny i ze smakiem
Majka Puchalska
Aromatyczne i błyskawiczne
Claudia Ruscello
Treściwe i bogate w smaki