Papardelle z łososiem i mascarpone
Składniki:
Przygotowanie:
Nastawić wodę na makaron; kiedy zacznie się gotować, posolić, dodać makaron. Gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, mieszając co 2-3 minuty, żeby makaron nie przywarł do dna garnka.
W czasie, gdy makaron się gotuje, na patelnię wrzucić rozdrobnionego łososia, mascarpone, skórkę z cytryny oraz sok cytrynowy. Wymieszać starannie, poczekać, aż serek mascarpone rozpuści się i uczyni sos bardzo kremowym.
Do sosu dorzucić ugotowany makaron. Wymieszać, tak aby sos obkleić makaronowego wstęgi. Nie podgrzewać więcej.
Nałożyć na talerz, po wierzchu posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Pyszne! Smacznego.
KOMENTARZE:
Autor: CharlesSwibeNW
Show more>>>
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY