Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym
Składniki:
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu.
Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby się nie kleił.
W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny.
Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia.
Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę.
Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY