Grupa
Penne z aromatycznymi pieczarkami

Penne z aromatycznymi pieczarkami

Składniki:
250 dag makaronu penne (lub innych rurek)
30-40 dag pieczarek
2 łyżki serka mascarpone
tymianek
3-4 pomidorki koktajlowe
Oliwa, sól, pieprz
25 minut
3
0

Przygotowanie:

 

Przygotowanie tej potrawy nie zajmuje dużo czasu, a jest naprawdę pyszna.

 

Ugotować makaron.

 

Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na oliwę, podsmażyć.

 

Kiedy zmiękną, posolić, popieprzyć, dodać dużo tymianku.

 

Można dodać odrobinę białego wina dla podkręcenia aromatu, ale danie zupełnie spokojnie poradzi sobie bez tego składnika.

 

Na koniec dodać mascarpone i poczekać, aż połączy się z pieczarkami, tworząc aksamitny sos.

 

Wrzucić makaron, dobrze zamieszać, zdjąć z ognia i nakładać. Na wierzchu posypać pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi w małe zabawne plasterki – krążki.

 

To danie najlepiej smakuje jedzone od razu, kiedy wszystkie składniki oddają na gorąco wszystko co najlepsze.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3.7
liczba głosów: 3
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Lekkie i radosne jak wakacje na Sycylii
Bona Apetita! Blog kulinarny
Włoska prostota i klasyka
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami