Penne z aromatycznymi pieczarkami
Składniki:
Przygotowanie:
Przygotowanie tej potrawy nie zajmuje dużo czasu, a jest naprawdę pyszna.
Ugotować makaron.
Pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na oliwę, podsmażyć.
Kiedy zmiękną, posolić, popieprzyć, dodać dużo tymianku.
Można dodać odrobinę białego wina dla podkręcenia aromatu, ale danie zupełnie spokojnie poradzi sobie bez tego składnika.
Na koniec dodać mascarpone i poczekać, aż połączy się z pieczarkami, tworząc aksamitny sos.
Wrzucić makaron, dobrze zamieszać, zdjąć z ognia i nakładać. Na wierzchu posypać pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi w małe zabawne plasterki – krążki.
To danie najlepiej smakuje jedzone od razu, kiedy wszystkie składniki oddają na gorąco wszystko co najlepsze.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami