Grupa
Penne z gorgonzolą

Penne z gorgonzolą

Składniki:
250 g makaronu penne
1/2 opakowania mrożonego rozdrobnionego szpinaku
150 g sera gorgonzola
garść orzechów włoskich
sól, pieprz
20 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Wstawiamy wodę na makaron. Kiedy się zagotuje, solimy i wrzucamy penne. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, żeby nie przywarł do dna.

 

W tym czasie wrzucamy na patelnię szpinak. Mieszamy, żeby nie przywarł i żeby odparować nadmiar wody.

 

Kiedy trochę zgęstnieje, kruszymy ser gorgonzola do szpinaku i dokładnie mieszamy, żeby rozpuścił się i połączył ze szpinakiem. Powstanie zielony sos o serowym, bardzo intensywnym aromacie. Posolić, można popieprzyć. 

 

Gotowy makaron odcedzić i wrzucić ddo sosu. Dokładnie wymieszać.

 

Na talerzu posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.

 

Jeść od razu, bo kiedy sos ostygnie, zrobi się mniej aromatyczny.

 

Smacznego.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Index Food
Morskie wspomnienie
Jowita Grzeszczyk
Kolorowe i smaczne
Magdalena Tuła
Pyszny i prosty sos do makaronu, całe danie sycące i również proste. Warto zapamiętać.
Majka Puchalska
Na zdrowie!