Penne z gorgonzolą
Składniki:
Przygotowanie:
Wstawiamy wodę na makaron. Kiedy się zagotuje, solimy i wrzucamy penne. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, żeby nie przywarł do dna.
W tym czasie wrzucamy na patelnię szpinak. Mieszamy, żeby nie przywarł i żeby odparować nadmiar wody.
Kiedy trochę zgęstnieje, kruszymy ser gorgonzola do szpinaku i dokładnie mieszamy, żeby rozpuścił się i połączył ze szpinakiem. Powstanie zielony sos o serowym, bardzo intensywnym aromacie. Posolić, można popieprzyć.
Gotowy makaron odcedzić i wrzucić ddo sosu. Dokładnie wymieszać.
Na talerzu posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.
Jeść od razu, bo kiedy sos ostygnie, zrobi się mniej aromatyczny.
Smacznego.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY