Wstążki z bakłażanem i pomidorem
Składniki:
Przygotowanie:
Ugorować makaron.
Bakłażan umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy.
Kiedy będzie już prawie miękki, dorzucić pomidory pokrojone w grubą kostkę i dolać wino.
Poddusić przez chwilę, potem doprawić solą, pieprzem, ziołami.
Dodać ser mascarpone, rozprowadzić go, aby utworzył aksamitny sos.
Zdjąć z ognia, dodać ugotowany makaron.
Jeść od razu.
Ten makaron potrafi uzależnić.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Prosty i pyszny makaron dla wielbicieli czosnku i aromatycznej oliwy z oliwek. Zawsze się udaje.
Jolanta Pasek
Penne z tuńczykiem, mozzarellą i czarnymi oliwkami