Grupa
Różowe tortellini

Różowe tortellini

Składniki:
1 opakowanie gotowych pierożków tortellini, najlepiej z nadzieniem serowym
2 łyżki pesto rosso
1 łyżka oliwy
2 łyżki sera mascarpone
Sól, pieprz
Tarty parmezan lub grana padano
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Ugotować tortellini.

 

Kiedy już będą gotowe, na patelni podgrzać oliwę, dodać pesto rosso i ser mascarpone. Zamieszać.

 

Dosłownie po minucie (tyle trzeba, żeby składniki połączyły się i utworzyły różowy lekki sos) wrzucić tortellini i wymieszać, aby sos dostał się w zakamarki malutkich pierożków.

 

Zdjąć z patelni, nałożyć na talerz, obficie podsypać startym serem.

 

Smacznego!

 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Bona Apetita! Blog kulinarny
Beata Pszczółka
Charakterne
Jowita Grzeszczyk
Klasycznie i ze smakiem
Majka Puchalska
Aromatyczne i błyskawiczne