Grupa
Penne z sosem pomidorowym
Mało kalorii.

Penne z sosem pomidorowym

Składniki:
250 g makaronu penne
200 ml pasaty pomidorowej
garść sera o wyrazistym smaku (parmezan, grana padano, pecorino)
pół natki pietruszki
sól, pieprz, oliwa
15 minut
4
0

Przygotowanie:

 

Makaron ugotować.

 

Na patelnię wlać passatę z łyżką oliwy, przesmażyć.

 

Dodać do niej drobniutko posiekaną natkę pietruszki.

 

Dosolić, dopieprzyć, można dla zaostrzenia smaku przyprawić też pikantną papryką czerwoną.

 

Ser zetrzeć dość grubo i wrzucić na patelnię razem z ugotowanym makaronem. Dokładnie wymieszać i od razu podawać.

 

Klasyka, która nigdy nie przestaje smakować.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

3.5
liczba głosów: 4
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Siła tkwi w prostocie
Jowita Grzeszczyk
Klasycznie i ze smakiem
Bona Apetita! Blog kulinarny
Włoska prostota i klasyka