Okrągłe cukinie faszerowane
Składniki:
Przygotowanie:
Małe cukinie umyć, osuszyć, odciąć górną część i lekko przyciąć spód, aby kulki mogły stabilnie stać.
Z tak przygotowanych korpusów delikatnie usunąć wnętrze.
Przy tak małych warzywach najlepiej to zrobić łyżeczką do kawy (przydatna w przy wydrążaniu warzyw i owoców łyżeczka do wycinania kulek z melona może okazać się zbyt duża).
Posiekać zioła, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Nafaszerować cukinie. Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać oliwą, ewentualnie także odrobiną białego wina. Piec przez 30-40 minut.
Nie czekać z jedzeniem.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.