Grupa
Okrągłe cukinie faszerowane

Okrągłe cukinie faszerowane

Składniki:
2 małe okrągłe cukinie
2 łyżki mięsa mielone
Garść ulubionych świeżych ziół
1 małe jajko
Sól, pieprz, oliwa
55 minut
2
0

Przygotowanie:

 

Małe cukinie umyć, osuszyć, odciąć górną część i lekko przyciąć spód, aby kulki mogły stabilnie stać.

 

Z tak przygotowanych korpusów delikatnie usunąć wnętrze.

Przy tak małych warzywach najlepiej to zrobić łyżeczką do kawy (przydatna w przy wydrążaniu warzyw i owoców łyżeczka do wycinania kulek z melona może okazać się zbyt duża).

 

Posiekać zioła, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

 

Nafaszerować cukinie. Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać oliwą, ewentualnie także odrobiną białego wina. Piec przez 30-40 minut.

 

Nie czekać z jedzeniem.

 

Smacznego!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 2
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Płaski toskański chleb
Majka Puchalska
Efektowne i eleganckie
Beata Pszczółka
Soczysty i wyrafinowany