Grupa
Fasola z oliwą i szałwią

Fasola z oliwą i szałwią

Składniki:
fasola piękny jaś
2 listki laurowe
łyżka vegety
1/2 szklanki oliwy z oliwek
10 -15 listków szałwii
Łyżka parmezanu startego na wiórki
45 minut
1
0

Proste danie, które można podać jako przystawkę, danie główne lub dodatek, na przykład do jajek sadzonych.

 

Przygotowanie:

Fasolę zalać wodą i moczyć ok. 12 godz.


Gotować fasolkę na średnim ogniu ok. 30-40 min. 15 minut przed końcem gotowania wsypać do niej vegetę.


Podgrzać oliwę i wrzucić do niej listki szałwii.


Odcedzić fasolę.


Fasolę polać gorącą oliwą i posypać wiórkami parmezanu.

 

Smacznego :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
W sezonie na spotkania przy stole pod chmurką polecam grillowane warzywa. Niebo w ustach...
Beata Pszczółka
Małe elegantki
Magdalena Tuła
Pasta o ciekawym smaku, do wykorzystania w przygotowaniu maleńkich kanapeczek czy innej przekąski.
Radosław Mielecki
Zaskakujący smak