
Pomidorowa bruschetta
Składniki:
1. Oliwę rozgrzać. Wcisnąć czosnek. Kiedy zacznie bulgotać, dodać pomidory i papryczkę. Gotować, aż całość zgęstnieje.
2. Dodać bazylię i sól. Zdjąć z ognia.
3. Każdą opieczoną kromkę natrzeć czosnkiem obficie. Na wierzch położyć sos dość grubo. Podawać na ciepło.
Przepis ten również pochodzi z książki Beth Elon. Ja użyłam dużo więcej czosnku, bo lubię. I całość nabiera wyrazistego smaku. Nie muszę dodawać, że o jakości tej potrawy decyduje przede wszystkim jakość pomidorów. Lepiej więc kupić puszkę włoskich pomidorów niż nasze krajowe zimowe owoce.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny sos do przechowywania w słoikach. Daje możliwość szybkiego przyrządzenia pizzy lub spaghetti.