Pomidorowa bruschetta
Składniki:
1. Oliwę rozgrzać. Wcisnąć czosnek. Kiedy zacznie bulgotać, dodać pomidory i papryczkę. Gotować, aż całość zgęstnieje.
2. Dodać bazylię i sól. Zdjąć z ognia.
3. Każdą opieczoną kromkę natrzeć czosnkiem obficie. Na wierzch położyć sos dość grubo. Podawać na ciepło.
Przepis ten również pochodzi z książki Beth Elon. Ja użyłam dużo więcej czosnku, bo lubię. I całość nabiera wyrazistego smaku. Nie muszę dodawać, że o jakości tej potrawy decyduje przede wszystkim jakość pomidorów. Lepiej więc kupić puszkę włoskich pomidorów niż nasze krajowe zimowe owoce.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Smakowita i łatwa przekąska do przegryzania przy lampce wina.
Magdalena Tuła
Łatwe do przygotowania, ciekawe w smaku i bardzo delikatne pesto do makaronu i pieczywa.