Ziemniaki pomidorowe
Składniki:
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na grube frytki.
Pomidory świeże pokroić w grubą kostkę, pomidory suszone w drobne kawałki.
Do oliwy spod suszony pomidorów dodać passatę (lub koncentrat pomidorowy) i dokładnie wymieszać.
Czerwony oliwno-pomidorowy sos wlać do naczynia żaroodpornego, dorzucić ziemniaki. Posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać.
Piec ok. 50 minut.
W ten sposób upieczone ziemniaki są pomidorowe do kwadratu i świetnie sprawdzają się jako urozmaicenie niejednego dania.
Bo niby to ziemniaki, ale smakują bardziej „na bogato”. Dobre do tłustych ryb, świetne w towarzystwie dorsza.
Z mięsami zresztą też dobrze będą smakować.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny sos do przechowywania w słoikach. Daje możliwość szybkiego przyrządzenia pizzy lub spaghetti.