Grupa
Odświeżająca włoska sałatka
Mało kalorii.

Odświeżająca włoska sałatka

Składniki:
Mieszanka sałat o wyrazistym smaku - rukola, radicchio, endywia
Trochę winogron
Garść zielonych oliwek
Kilka czarnych oliwek
Trochę orzechów włoskich
Kilka cebulek marynowanych
Sól, pieprz, oliwa, sok z cytryny
15 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Sałaty poszarpać na mniejsze kawałki, wrzucić na spód miski.

 

Oliwki można wrzucać w całości, można przekroić je na pół.

 

Winogrona przekroić na pół, wybrać pestki.

 

Orzechy włoskie pokroić na drobniejsze kawałki, ale nie powinny być całkiem rozdrobnione.

 

Wszystkie składniki wrzucić do sałaty.

Można z oliwy i soku z cytryny zrobić sos do sałaty, ale różnorodność smaków sprawia, że to nie jest konieczne. Jest tu coś pikantnego, coś słodkiego, coś kwaśnego.

 

Krótko mówiąc, pychota.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Inne oblicze ciecierzycy
Jowita Grzeszczyk
Doskonały dodatek do mięs
Magdalena Tuła
Łatwe do przygotowania, ciekawe w smaku i bardzo delikatne pesto do makaronu i pieczywa.
Magdalena Tuła
Puszyste parmezanowe kluseczki, które dodają smaku świątecznemu posiłkowi