Mało kalorii.
Odświeżająca włoska sałatka
Składniki:
Przygotowanie:
Sałaty poszarpać na mniejsze kawałki, wrzucić na spód miski.
Oliwki można wrzucać w całości, można przekroić je na pół.
Winogrona przekroić na pół, wybrać pestki.
Orzechy włoskie pokroić na drobniejsze kawałki, ale nie powinny być całkiem rozdrobnione.
Wszystkie składniki wrzucić do sałaty.
Można z oliwy i soku z cytryny zrobić sos do sałaty, ale różnorodność smaków sprawia, że to nie jest konieczne. Jest tu coś pikantnego, coś słodkiego, coś kwaśnego.
Krótko mówiąc, pychota.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Magdalena Tuła
Łatwe do przygotowania, ciekawe w smaku i bardzo delikatne pesto do makaronu i pieczywa.