Sos grzybowy
Składniki:
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na odrobinie oliwy. Dodać rozdrobniony czosnek i pokrojone drobniutko suszone pomidory. Dorzucić nóżki pieczarek pokrojone w plasterki.
Po kilku minutach dodać kapelusze pieczarek pokrojone w średniej wielkości kawałki. Kiedy zmiękną, wszystko dobrze doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką.
Dodać mascarpone lub śmietanę, zostawić jeszcze 2-3 minuty na ogniu, po czym zdjąć, obficie posypać drobno pokrojoną pietruszką.
Jeść od razu. Dobrze pasuje do polenty z mąki kukurydzianej, farinaty z mąki ciecierzycowej, makaronu o grubej strukturze lub pieczonych ziemniaków.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Puszyste parmezanowe kluseczki, które dodają smaku świątecznemu posiłkowi