Grupa
Kalarepka na sposób włoski
Mało kalorii.

Kalarepka na sposób włoski

Składniki:
1 kalarepa
1 łyżka kaparów
Pół czerwonej cebuli
5-6 suszonych pomidorów
1 łyżka octu balsamicznego
Oliwa, sól, pieprz
30 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Kalarepę pokroić w plasterki, cebulę w cieniutkie półplasterki, kapary i suszone pomidory posiekać drobno.

 

Wszystko razem wymieszać, posolić, popieprzyć.

 

W naczyniu żaroodpornym wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut.

 

Doskonały dodatek do mięs, świetny też jako samodzielna przekąska, na przykład z wysmarowaną oliwą grzanką.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny chlebek na ciepło jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska.
Jowita Grzeszczyk
Doskonały dodatek do mięs
Majka Puchalska
Liguryjski sos o niezwykłym aromacie i doskonałym smaku
Magdalena Tuła
Aromatyczna pasta pomidorowa do prostych przekąsek.