Grupa
Potrawka warzywna

Potrawka warzywna

Składniki:
1 bakłażan
1 cukinia
2 czerwone papryki
Garść pomidorków koktajlowych
Oliwa, przyprawy
50 minut
1
0

Przygotowanie:

 

W tej prostej do przyrządzenia potrawce łączą się śródziemnomorskie smaki, a podczas jedzenia trudno nie wyobrażać sobie kolacji na tarasie nad morzem. Odrobina słońca w kuchni!

 

Bakłażana, cukinię i papryki pokroić w kostkę, pomidorki na pół.

 

Do naczynia żaroodpornego wlać oliwę, można też trochę wina lub octu balsamicznego dla podkręcenia smaku, ulubione przyprawy (najlepiej te o śródziemnomorskim charakterze, jak oregano czy tymianek).

 

Wrzucić pokrojone warzywa.

 

Wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem ok. 40-50 minut, sprawdzając pod koniec twardość warzyw.

 

Do takiej potrawki doskonale pasować będzie kieliszek białego wina i kawałek dobrego chleba, którym będzie można potem wytrzeć sos powstały podczas pieczenia. Pyszności!

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Jowita Grzeszczyk
Wspomnienie włoskiej prowincji
Magdalena Tuła
Może ta nazwa PASZTET nie do końca jest adekwatna, ale potrawa wyśmienita, koniecznie trzeba jej spróbować.
Beata Pszczółka
Sycące i pachnące lasem
Bona Apetita! Blog kulinarny
Z oliwkami i mozzarellą