Grupa
Ciasto na pizzę II

Ciasto na pizzę II

Składniki:
0,5 kg mąki
0,5 łyżki soli
1/3 kostki drożdży
1 łyżka cukru
1/3 szklanki oleju
1,5 szklanki ciepłej wody
0,5 godz
4
0

Wypróbowany i rewelacyjny przepis na ciasto na pizzę. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt jest na prawdę świetny. Warto spróbować.

 

1. Drożdże rozetrzeć z cukrem do uzyskania płynnej masy, wymieszać z wodą, odstawić na 10 min. pod przykryciem.

2. Dodać sól, stopniowo mąkę i zagniatać. Pod koniec wlać olej.

3. Uformować kulę z ciasta, przysypać mąką i odstawić w cieple do wyrośnięcia.

4. Podrośnięte ciasto podzielić na części i rozwałkować na kształt blaszki.

5. Ponakłuwać widelcem i podpiec w nagrzanym do temperatury 1800C piekarniku.

6. Nałożyć dowolny farsz i piec około 15 - 20 min. w temperaturze do 2000C.

 

Takie podpieczone ciasto można również zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie, co pozwala oszczędzić czas. Można również przygotować je wcześniej (przed planowanym użyciem) i podpieczone przechować nawet 24 godziny, a później tylko obłożyć przygotowanym nadzieniem i do końca upiec. Możliwości jest wiele.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.8
liczba głosów: 4
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Sycące i pachnące lasem
Beata Pszczółka
Pożywne, sycące, pyszne
Majka Puchalska
Wyrafinowany i pełen smaku
Beata Pszczółka
Konkretne smaki