Grupa
Lasagne z łososiem i szpinakiem

Lasagne z łososiem i szpinakiem

Składniki:
12 arkuszy makaronu Lasagne (np. Arrighi)
400 g sosu beszamelowego
400 g świeżego łososia
500g szpinaku mrożonego (w liściach)
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta pieprzu i soli
oliwa z oliwek extra vergine (np. Olitalia)
1
0

Przygotowanie:

 

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody
- wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.

 

Rozgrzej piekarnik do 180oC.

 

Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek.

 

Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku.

 

W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu.

 

Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

 

Smacznego!

 

 

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Subtelny i wyrafinowany
Beata Pszczółka
Sycące i pachnące lasem
Bona Apetita! Blog kulinarny
Naleśniki po florencku
Bona Apetita! Blog kulinarny
Tym razem zamknęłam pizzę bianca w pierogu, czyli w calzone.