Roladki z mozarellą
Składniki:
1. Mięso opłukać i osuszyć. Duże filety przekroić wzdłuż na pół (z jednego grubszego zrobić dwa cieńsze) i rozbić delikatnie tłuczkiem przez foliowy woreczek. Oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron.
2. Pomidory osączyć z zalewy, mozarellę pokroić wzdłuż na ćwiartki.
3. Każdy płat mięsa posmarować z jednej strony pesto, położyć jeden kawałek mozarelli i pomidora. Zwinąć ciasno w rulon i owinąć szynką lub boczkiem. Obwiązać ściśle białą bawełnianą nicią.
4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor.
5. Przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać bulionem drobiowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 1800C. Piec 15 min.
6. W tym czasie ugotować makaron.
7. Roladki podawać z makaronem polanym sosem z pieczenia.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jak zwykle przepyszne i niebywale proste danie, uszlachetnia mięso królicze.
Magdalena Tuła
Ciekawy w smaku sos do ryżu z nutką oliwkowej goryczki.