Soczewica z makaronem i pomidorami
Składniki:
Przygotowanie:
Boczek pokroić w kostkę, czosnek, cebulę i natkę pietruszki posiekać.
Wrzucić do garnka, podsmażyć na oliwie.
Po kilku minutach dodać pomidory i soczewicę, a także wodę lub gotowy bulion.
Kiedy płyn zagotuje się, zmniejszyć ogień i pozostawić garnek około 20-25 minut, aż soczewica zmięknie.
Spróbować, doprawić, zwiększyć ogień i wrzucić 2-3 garście makaronu.
Danie będzie gotowe, kiedy makaron będzie miękki.
Na początku potrawa ma konsystencję zupy, ale wkrótce wchłonie płyn i przy odgrzewaniu będzie już gęsta jak potrawka.
Na smaku absolutnie nie traci, staje się nawet bardziej sycąca.
I naprawdę pyszna.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Można powiedzieć - lasagne inaczej - ciekawie i pysznie...