Kotlety w sosie pomidorowo-winnym
Składniki:
Przygotowanie:
Rozbite kotlety oprószyć z obu stron pieprzem i 2 łyżkami nasion kopru włoskiego. Usmażyć na oliwie na średnim ogniu.
Zwiększyć ogień, dodać pomidory i wino Chianti.
Po minucie, dwóch zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i pozostawić na kwadrans, aby mięso i składniki połączyły się w jeden pełny smak. W tym czasie można mięso odwrócić na drugą stronę.
Zdjąć mięso z patelni, do sosu pomidorowo-winnego dodać resztę nasion kopru włoskiego, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 5 minut, by sos wchłonął aromatyczny zapach i smak kopru, a przy okazji troche zredukował.
Polać mięso sosem i od razu podawać.
Smacznego!
Można serwować z różnymi dodatkami, na przykład z groszkiem z pancettą.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pełne aromatycznych warzyw risotto - wizytówka toskańskiej kuchni.
Bona Apetita! Blog kulinarny
Tym razem zamknęłam pizzę bianca w pierogu, czyli w calzone.