Grupa
Kurczak na czerwono

Kurczak na czerwono

Składniki:
1 pierś kurczaka
1 czerwona cebula
3 łyżki czerwonego wina, wytrawnego
2 łyżki aceto balsamico di Modena
Sól, pieprz, oliwa
50 minut
1
0

Przygotowanie:

 

Pierś kurczaka sprawić, odciąć niepotrzebne części, żyłki i błony. Posolić, popieprzyć.

 

Cebulkę pokroić w cienkie plasterki.

 

Do naczynia żaroodpornego wlać trochę oliwy, czerwone wino i aceto balsamico. Włożyć kurczaka, obłożyć go piórkami czerwonej cebuli. Jeśli mamy w domu gęste i lekko słodkawe crema di balsamico, dodać trochę na wierzchu.

 

Zapiekać przez 30 minut.

 

Tak przyrządzony kurczak jest soczysty, a przy tym pełen wyjątkowych smaków, wino, ocet winny i cebula oddają mu co najlepsze. 

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Jak zwykle przepyszne i niebywale proste danie, uszlachetnia mięso królicze.
Magdalena Tuła
Kolejne ciasto na pizzę - proste, szybkie, sprawdzone wielokrotnie.
Beata Pszczółka
Chrupiące i pachnące
Majka Puchalska
Wykwintne i proste