Miecznik pod pierzynką
Składniki:
Przygotowanie:
Miecznika doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni z obu stron. Ta ryba nie wymaga wiele czasu na patelni, trzeba uważać, by jej nie przesmażyć.
Kiedy będzie gotowa, zdjąć z patelni. A na patelnię wrzucić suszone zioła (wcześniej rozcierając je w rękach, aby wydobyć z nich aromat).
Dodać skórkę z cytryny, ocet winny (ostrożnie, żeby nie przesadzić) i serek mascarpone.
Wszystko błyskawicznie się ze sobą połączy i powstanie gęsty sos o ziołowym, rześkim aromacie, który idealnie współgra ze smakiem miecznika.
Jeść od razu, póki wszystkie smaki i zapachy jeszcze parują.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Można powiedzieć - lasagne inaczej - ciekawie i pysznie...