Grupa
Likier kawowy

Likier kawowy

Składniki:
2 garście ziaren kawy - musi być dobrej jakości
300 ml wódki
1 skondensowane mleko w puszce słodzone
3 dni
1
0

1. Kawę zalać wódką w słoju, zakręcić i zostawić na 3 dni mieszając od czasu do czasu.

2. Odlać płyn, przecedzić przez watę lub bawełniane płatki kosmetyczne i wymieszać z mlekiem.

3. Trzymać w lodówce.

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Pyszne, choć niezbyt piękne
Magdalena Tuła
Słodki alkoholowy deser na zimno lub ciepło, z owocami lub ciasteczkami.
Majka Puchalska
Brzoskwiniowa radość
Magdalena Tuła
Cantucci, biscotti - jak zwał, tak zwał - pyszne sucharki do kawy lub... wina.