Grupa
Torta delle rose

Torta delle rose

Składniki:
350 g mąki pszennej
50 g cukru pudru,
10 g masła,
25 g świeżych drożdży,
3 żółtka,
szklanka mleka,
Ciasto możemy nadziać na kilka sposobów: ulubionym dżemem, nutellą lub kremem.
2 godzin
20
0

Przygotowanie:

 

Do miski wlać 4 łyżki letniego mleka, rozpuścić w nim drożdże i masło, a następnie dodać 50 g mąki i dobrze wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić na 30 minut.

 

Po 30 minutach wsypać resztę mąki, cukier i żółtka.

Dodając letniego mleka, wyrobić ciasto do gładkiej konsystencji.

 

Rozwałkować ciasto na cienki placek i rozsmarować na nim krem lub inne nadzienie, a następnie zwinąć i pokroić na równe części.

 

Wysmarować foremkę masłem i obsypać cukrem. W tak przygotowanej układać „róże” w odstępach ok. 1 cm.

 

Foremkę z „różami” odstawić na około 30 minut.

 

Piec w piekarniku elektrycznym 160-170 stopni przez ok. 40-45 min.

 

Po upieczeniu i ostygnięciu można obsypać cukrem pudrem lub cukrem trzcinowym.

 

Gotowe!

 

Uwaga!

Jeśli chcesz poznać więcej pyszności, jakie proponuje Marta, zajrzyj na jej profil „Sama Słodycz” – https://www.facebook.com/martalovebaking?fref=ts

Można tam też zamówić domowe ciasta i torty na wszystkie okazje :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

4.3
liczba głosów: 20
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Majka Puchalska
Brzoskwiniowa radość
Beata Pszczółka
Ciasto kasztanowe
Magdalena Tuła
Świetnie komponujący się z prostą crostatą dżemik. Sezon na pigwy trwa.
Beata Pszczółka
Włoski aromat