Saltimbocca alla romana
Składniki:
Przygotowanie:
Sznycel rozbić lekko, położyć na nim jeden duży lub dwa mniejsze plastry szynki surowej oraz listki szałwi.
Każdy listek przypiąć wraz z szynką wykałaczką do sznycla, co ułatwi jego smażenie.
Na patelni roztopić masło, lekko podsmażyć sznycel z obu stron.
Dodać wino, doprawić solą i pieprzem, dosmażyć na małym ogniu przez kilka minut, aż mięso dojdzie do siebie.
Mięso wyłożyć na talerz i polać go sosem maślano-winnym, który doskonale podkreśli wszystkie smaki tego dania.
Podawać z ziemniakami lub warzywami o niezbyt intensywnym aromacie, bo tu królem jest saltimbocca.
Smacznego!
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Można powiedzieć - lasagne inaczej - ciekawie i pysznie...