Spaghetti z klopsikami
Składniki:
1. W dużej misce wymieszać dokładnie mięso z jajkiem i łyżką natki pietruszki, doprawić do smaku.
2. Wycisnąć i rozdrobnić palcami pieczywo i dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać. Doprawić.
3. Mokrymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na dużej tacy. Odstawić na pół godziny.
4. Rozgrzać oliwę na dużej patelni i smażyć klopsiki partiami. Odłożyć na talerz.
5. Po usmażeniu klopsików do patelni wlać passatę, bulion, dodać łyżeczkę cukru i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 20 min.
6. Ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z odrobiną masła.
7. Połączyć makaron z sosem i klopsikami, posypać parmezanem i świeżą natką.
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY