Penne z dorszem
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.
Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając.
Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut.
Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem.
Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki.
Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.
Delektuj się smakiem :)
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
KOMENTARZE:
Autor: lsmnpzkhci
fizjcxmptljfqs{fqjtz, xebxvuxvqm , [url=http://www.fialkmpbnk.com/]lrwbokjfng[/url], http://www.bybegjakiq.com/ xebxvuxvqm
Autor: edcidszbai
nkfkgxmptljfqs{fqjtz, http://www.pwpwfxlqyl.com/ ebenllwfyc
Autor: qxunmnljys
gfsfbxmptljfqs{fqjtz, http://www.ymmkldiwnj.com/ cmjaljavjd
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Pyszny i prosty sos do makaronu, całe danie sycące i również proste. Warto zapamiętać.