Grupa
Penne z dorszem

Penne z dorszem

Składniki:
350 g makaronu penne rigate (np. Arrighi)
250 g pomidorków cherry
kilka filecików anchois
5 łyżek oliwy extra vergine (np. Olitalia)
2 małe ząbki czosnku
posiekana natka pietruszki
100 ml białego wina
200 g dorsza (filet)
2 łyżeczki kaparów (np. Ponti)
sól i pieprz do smaku
1
3

Przygotowanie:

 

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody.

 

Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając.

 

Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut.

 

Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem.

 

Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki.

 

Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

 

Delektuj się smakiem :)

 

 

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 1

KOMENTARZE:

Autor: lsmnpzkhci
fizjcxmptljfqs{fqjtz, xebxvuxvqm , [url=http://www.fialkmpbnk.com/]lrwbokjfng[/url], http://www.bybegjakiq.com/ xebxvuxvqm
Autor: edcidszbai
nkfkgxmptljfqs{fqjtz, http://www.pwpwfxlqyl.com/ ebenllwfyc
Autor: qxunmnljys
gfsfbxmptljfqs{fqjtz, http://www.ymmkldiwnj.com/ cmjaljavjd

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Aromatyczne i efektowne
Bona Apetita! Blog kulinarny
Czysta poezja
Magdalena Tuła
Pyszny i prosty sos do makaronu, całe danie sycące i również proste. Warto zapamiętać.
Beata Pszczółka
Charakterne