Danie ostre.
Sycylijskie bucatini z krewetkami
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotować makaron.
W tym czasie zrobić sos:
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, wrzucić pokrojoną papryczkę i fileciki anchois , poddusić dosłownie chwilę, aż fileciki się rozpadną.
Dodać puszkę pomidorów, lekko je rozgnieść, dodać rozgnieciony czosnek, gotować na mocnym ogniu, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje.
Dodać cukier, cynamon, sól, pieprz, śmietanę. Całość dokładnie wymieszać.
Dodać krewetki i gotować chwilę, aż się lekko zwiną.
Ugotowany i odcedzony makaron polać sosem, posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii.
Czas przygotowania: 15 min. Czas rozkoszowania się smakiem: według uznania :))))
BRAK WPISÓW
DODAJ KOMENTARZ
PODOBNE PRZEPISY
Magdalena Tuła
Prosty i pyszny makaron dla wielbicieli czosnku i aromatycznej oliwy z oliwek. Zawsze się udaje.