Grupa
Bellini

Bellini

Składniki:
7/10 szampana
3/10 soku lub nektaru brzoskwiniowego
15 minut
4
0

Przygotowanie:

 

Drink można przygotować z gotowego soku lub nektaru brzoskwiniowego, ale można też wziąć dojrzałą brzoskwinię, umyć ją, przekroić, wyjąć pestkę, drobno pokroić i dokładnie przetrzeć.

 

Miąższ brzoskwiniowy dobrze jest schłodzić, umieszczając miseczkę z brzoskwinią w pokruszonym lodzie.

 

Następnie wlać do wysokiego kieliszka typu flet i dopełnić szampanem w proporcjach trzy części soku do siedmiu części szampana.

 

Podawać bez dekoracji.

 

Ten słodko-kwaskowy drink można pić o każdej porze dnia, świetnie się sprawdza jako aperitif.  

 

Pić w dobrym towarzystwie :)

Wejdź na: WloskieZakupy.pl

OCEŃ WPIS

5
liczba głosów: 4
BRAK WPISÓW

DODAJ KOMENTARZ

PODOBNE PRZEPISY
Beata Pszczółka
Aromatyczne maleństwa
Beata Pszczółka
Włoski aromat
Jowita Grzeszczyk
Kawa i deser w jednym
Magdalena Tuła
Pyszne jesienne ciasto, którego przepis zamieszczono w książce "Codzienność w Toskanii" opisywanej ostatnio w innej zakładce.